dimarts, 1 de desembre del 2009

Cibernàrium


El passat 16 de novembre vam poder asisstir a una conferència relacionada amb les noves tecnologies al Cibernàrium situat a Nou Barris.
Per començar, em van semblar molt interessants les propostes de cursos que fan per a totes les persones que volen aprendre cada vegada més de les noves tecnologies. Aquests cursos anàven des del més bàsic en què s'explica el funcionament del ordinador i t'ensenyen a utilitzar el ratolí i a iniciar el PC, passant per cursos on t'ensenyen el funcionament del Microsoft Office, d'altres en què t'ensenyen a crear blogs i d'altres que t'ensenyen, fins i tot, a crear pàgines web. Vam conèixer l'existència d'aquests cursos gràcies als tríptics que ens varen donar on es reflectien molt bé aquestes activitats i què es feia en elles.

En segon lloc, els ponents ens varen explicar la diferència entre la web 1.0 i la web 2.0., que com ja he explicat en una altra entrada del blog, consitueix principalment en crear o no informació, entre d'altres característiques.
Tot i així, com ja vaig dir, em va agradar molt més la conferència de l'Anna Pérez que no pas la del Cibernàrium ja que, particularment, la vaig entendre molt millor.

Seguidament ens varen fer una enquesta perquè nosaltres ens adonessim de la quantitat d'eines que hi ha a internet i que no utilitzem, és a dir, que estem a anys llum de captar i retenir tota la informació que hi ha a la xarxa.
Més tard, ens varen explicar una sèrie de programes que eren útils per aplicar en el món de l'educació.

Per acabar aquesta entrada, dir que el tema és molt interessant però que per aprofundir-hi es necessiten moltes hores de treball i un gran interès per això.