dimarts, 29 de desembre del 2009

Exposició acadèmica - Territori i fanatisme

El passat dia 15 de desembre, la Marina i jo, varem fer l'exposició acadèmica del mòdul. Quan ens van explicar de què consistia aquest treball, teniem clar que no voliem explicar un lloc concret de territori, teniem clar que voliem parlar del territori en general. Després, pensant una mica, vam pensar de relacionar-ho amb les guerres per un troç de territori. Finalment, varem donar el títol de Territori i Fanatisme al nostre treball.
Vam parlar dels dos tipus de fanatismes; els dos extrems. L'estimació exagerda pel territori (esdevenen guerres i atacs per la propia "pàtria") o bé, la desprecupació pel territori que ens envolta, la no identificació; que provoca una deixadesa del planeta.

Vam voler donar un toc més original fent una introducció amb una canço de Lax'n'Busto anomenada "La meva terra és el Mar" on explica una metàfora del mar en què no hi ha banderes, ni nacions i tots som del mateix món.



Seguidament, explicavem una mica per sobre el què he dit abans, els dos extrems; i ho explicavem mitjançant uns exemples (les croades, el nazisme, l'extremisme islàmic actual, el canvi climàtic...). Finalment, feiem una conclusió i llegiem dues frases d'Albert Einstein.

El dia de l'exposició varem tenir un petit problema tècnic degut al nerviosisme del moment ja que, en un altre moment, no l'haguessim tingut perquè era bàsic. No es va poder escoltar la canço en el moment que nosaltres teniem previst i varem perdre un minut o dos d'exposició. Tot i això, crec que el positiu que en podem extreure d'aixó, i que crec que ho varem fer molt bé, va ser el fet que varem saber reaccionar i continuar l'exposició improvitzant i dient que la cançó l'escoltariem al final de l'exposició.
L'exposició en si crec que va anar molt bé i vam aconseguir l'objectiu que ens varem proposar: fer entendre el nostre treball. Varem fer una bona expressió i no varem llegir pràcticament.

El tema del powerpoint referent a l'assignatura de GITIC, no va ser gens espactacular. Però no sabiem què posar més ja que amb el tema que haviem triat, que era molt serios, no voliem posar grans transicions de diapositives, ni hipervínculos ni fotografies de guerra. És per això que el PowerPoint en si és molt senzill i només es poder veure alguns aspectes claus.

Per acabar, només volia dir que crec que ens va sortir una exposició correcta; i que evidentment la podriem millorar. El tema que varem fer ens agradava molt i crec que això és important alhora de fer una exposició.