dilluns, 26 d’octubre del 2009

Sessió 5 - Pràctica 2. Concepte d'hipertext.

Fa un temps ja vaig fer el comentari de text de l'article de "Internet cambia la forma de leer...¿y de pensar?" o sigui que està en una de les primeres entrades que vaig fer al blog.

Seguidament he llegit els articles "Hipertexto. Qué és y cómo utilizarlo para escribir en medios electrónicos" i "Actualitat literària sobre hipertext a lletra" on he pogut conèixer el concepte de "hipertext":

"Hipertexto es la presentación de información como una Red de nodos enlazados a través de los cuales los lectores pueden navegar libremente en forma no lineal. Permite la coexistencia de varios autores, desliga las funciones de autor y lector, permite la ampliación de la información en forma casi ilimitada y crea múltiples rutas de lectura"

I algunes característiques del hipertext:
- No es lineal
- Es eminentemente interactivo.
- Permite al usuario leer, co-escribir y comprender información más efectivamente.
- Permite seleccionar los temas de interés.

Després parla de la literatura hipertextual i que funciona com a base d'una estructura d'hipertextos, és a dir, a partir de la interconexió de fragments.



I per acabar dir que el concepte de hipertext és molt important i molt útil ja que podem llegir el què realment interessa i podem trobar moltes fonts d'informació anant d'un link a un altre. Tot i aixì, i fent referència a l'altre article, no hem de deixar de llegir llibres i per tant, de llegir linealment.