diumenge, 8 de gener del 2012

Bona pràctica TIC

Avui us presento una bona pràctica TIC que he descobert a la xarxa (òbviament). I és que és curiós com d'un twit senzill (retwitejat ja per algú) vas a parar a un article i que aquest et dóna una cita d'una persona. Per curiositat (ai! si ens faltés...) cerques aquest nom a la xarxa i trobes un blog. El blog d'un mestre expert que explica les seves batalletes i que dóna la casulitat que és un bon mestre. Aquest ha presentat una sèrie d'experiències d'aula amb les TIC que han estat considerades bones pràctiques. Avui, doncs, us en presento una que em sembla interessant.

Abans però, dir-vos que algunes de les raons per les quals hem de seguir treballant amb les TIC a l'aula (encara més) són aquestes:
- Les TIC formen part de la societat; i per tant, també de l'escola.
- Les TIC creen uns entorns de comunicació increïbles a diferents nivells.

Les TIC, però, no es poden treballar soles sinó que el professor és l'element que uneix les TIC amb l'alumne creant unes estratègies pedagògiques específiques per tal que l'alumne aprengui a utilitzar-les i a extreure'n el maxim profit.

Així doncs, la pràctica educativa que presento és un exemple d'aquest. Es desenvolupa mitjançant un blog a l'aula anomenat "Dale al coco un poco"on el responsable és Enrique Sánchez d'una escola de primària de Màlaga. Aquest treball és interdisciplinar ja que treballa diferents matèries i el recurs didàctic i suport són les TIC.
El més sorprenent és la quantitat de recursos que utilitzen els alumnes per construir el coneixement d'aquest projecte.

Aquí us deixo l'enllaç on podeu trobar la fitxa "tècnica" de la pràctica, i no us oblideu de visitar la pròpia web de "Dale al coco un poco".
http://recursostic.educacion.es/buenaspracticas20/web/es/primaria/560-qdale-al-coco-un-pocoq-un-blog-de-clase

I també us mostro el vídeo d'un programa de TV anomenat Tesis que parla d'aquest blog i d'altres.






Per acabar, només volia comentar que és important que ens encuriosim, que busquem i que seguim buscant... que només així trobarem coses interessants!!
Salut!